2011. július 29., péntek

2011. július 28., csütörtök

Nézőpont

Azért ekkora várban
már nem szívesen mosogatnék...
Mai beosztásom Ádi nézőpontjából...
Szeretek mosogatni, jegyzem meg a konyhában, víg dalolászás közben. Na persze, nem vagyunk olyan sokan, hogy túlságosan fárasztó lenne. Mire Ádi el is készíti a beosztást. (Ő nem tudja, hogy nem lakodalmi adagokra gondoltam, amikor ezt mondtam...)

2011. július 26., kedd

A világ legszigorúbb szülői

Egy jelenet a filmből
Csoda történt, tévét nézek. Egy véletlen folytán találtam rá erre a műsorra a Spektrum csatornán, és a lehetőségeim kihasználásával, érdeklődéssel követem nyomon a sorozat részeit napról napra. Kutatom a titkot...

2011. július 25., hétfő

Kedves Angyalok!


Kedves Angyalok, köszönöm, hogy rávilágítotok, hogy van, és segítetek meglátni azt a sok ajándékot, ami rám vár. Kérlek, segítsetek nekem, hogy el tudjam engedni minden aggodalmamat, és hogy a szívem megteljen a hittel, mely szerint minden a legtökéletesebben alakul az Isteni terv szerint.

Nem kell tudnom, mi történik a színfalak mögött. Egyszerűen elegendő, ha a szívem nyitott az örömre, és képes elfogadni mindazt a jót, amelyet minden egyes nap tartogat a számomra.



Hogyan gyógyít a fehér káposzta?


A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden sejtjében megtalálható. De lássuk, mi minden van még a káposztában!

2011. július 24., vasárnap

2011. július 22., péntek

Dicséret


Mivel kivétel erősíti a szabályt, hogy ez itten nem egy munkablog... most nem állom meg az emlékeztetést.

2011. július 20., szerda

Az, ami


Véletlenül találtam - szokás szerint - ezt a verset, és nagyon megtetszett.
Az ember minden életszakaszában más-más értelmet nyernek a sorok. 
És milyen érdekes ezeket értelmezni, összevetni. Egyszóval, elgondolkodtató.

2011. július 17., vasárnap

2011. július 16., szombat

Konyhai trükkök kezdő háziasszonyoknak

A kép forrása: vacsinalam.blogspot.com
Ifjúkorom hajnalának leghasznosabb főzős praktikája nagymamám riportjai és anyukám telefonos segítsége, valamint a családban hagyományosan használt etalon, "Horváth Ilona" mellett a Szakácskönyv kétbalkezeseknek c. kiadvány volt.

Igaz, amikor ajándékba kaptam, nem voltam már teljesen kétbalkezes, de azért/éppen ezért nem sértődtem meg ezen a kedves gesztuson, hiszen ismeretlen embernek elég nehéz ajándékot venni, ráadásul nekem tényleg örömet szereztek vele.

2011. július 2., szombat

Ovis szerelem

Egy "félhétéves" kislány gondolatai a szerelemről.

- ... beleszeretsz egy másik fiúba, akinek még szebb kék szeme van.
- Mindegy az nekem, csak a Tomi legyen az.