SZERETETkönyv

Békében lehetsz anélkül, hogy számítana, mi van körülötted, mert amit keresel, az valóban a te bensődben van és nem függ semmitől és senkitől rajtad kívül. A béke valóban veled kezdődik. (Mabel Katz)

Ha te jól vagy, mindenki jól van. Minden, ami körülötted van, annak a tükörképe, aki te vagy.

Valójában az a legfontosabb, amit te gondolsz saját magadról. Szeretned és el kell fogadnod magad úgy, ahogy vagy. Amikor jól vagy, a többiek is jól vannak. Amikor te elfogadod és szereted saját magad, a többiek is szeretni fognak és elfogadnak téged. (Mabel Katz)

Ha hálát érzel az iránt, amid van, az a jelenbe hoz és azonnal megváltoztatja a rezgésedet és az energiádat. A hála lehetővé teszi, hogy a dolgok gyorsabban, még váratlanabbul menjenek. Amikor megváltoztatod a rezgésed, megváltoztatod azt, amit bevonzol.

Minden tökéletes rendben van. Csak engedd el a régi hiedelmeidet, véleményeidet és ítéleteidet, engedd, hogy az áramlattal haladj. Légy még alázatosabb, és mondd: "Nem tudom." (Mabel Katz)

Két módon lehet élni. Az egyik szerint nincs semmi csoda. A másik szerint minden maga a csoda. (Albert Einstein)

A boldogság, amit keresel, ott van minden "köszönöm" és minden "szeretlek" mögött. Mondd a félelmednek, a kétségednek, a véleményeidnek és az ítéleteidnek, mielőtt elengeded őket. Adj hálát a félelemnek, ahányszor csak feltűnik, hogy új lehetőséget adjon neked az elengedésre. Az Univerzum nem tud közbeavatkozni, ha nem folyamodsz a segítségéért. Amikor a Ho'oponoponot gyakorlod, akkor lényegében segítséget kérsz. 100%-os felelősséget vállalsz a valóságodért és engedélyt adsz Istennek, hogy kézen fogjon, vezéreljen és oltalmazzon téged. Nem vagy egyedül. Kérj és kapni fogsz. (Mabel Katz)

Isten a saját tervére ad áldást, nem a tiédre.

A csodák lényege a váratlanságukban rejlik. Váratlan időpontban, el nem képzelt helyről, történik a lehetetlen. Tárd ki a szíved, és figyelj, hogy mikor lep meg téged.

Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad. (Hippokratész)

Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen. (Assisi Szent Ferenc)

Szeresd az ellenségeidet és emlékezz, hogy az ellenségeid a te bensődben vannak. A te véleményeid és értékítéleteid. Térj vissza Zéróra, hogy Isten univerzumának áramlatában lehess, aki téged a megfelelő helyre tesz, a megfelelő pillanatban a megfelelő emberekkel. (Mabel Katz)

Ne akarj senkit megváltoztatni. Csak ragyogj. Hívja őt a te Fényed a változásra.

A gyerekek megfigyelnek, nem pedig meghallgatnak. A szeretet és az elfogadás saját magunk irányába alapvető dolgok a jóllétünkhöz. A legjobb, amit tehetünk értük, ha megmutatjuk nekik, hogy úgy szeretjük és fogadjuk el magunkat, ahogy vagyunk. Ez a legjobb ajándék, amit a gyermekednek adhatsz és ez segíti őket ahhoz, hogy ne kívül keressék a szeretetet és az elfogadást, ahogy azt mi tesszük. (Mabel Katz)

A félelmed akkor ér véget, amikor az elméd felismeri, hogy ő maga az, aki ezt a félelmet létrehozta. (Alejandro Jodorowsky)

Válj a valóság megfigyelőjévé, ahelyett, hogy bírája lennél. A közömbösség ment meg. Bízz a szavamban. Az élet sokkal szórakoztatóbb és könnyebb lehet, ha hiszel. Engedd, hogy magával vigyen, mint a gyermekek, akiknek nincsenek hiedelmeik, sem értékítéleteik. Maradj a jelenben. Figyeld meg, ami feltűnik, és mondj neki köszönetet. Ha ezt lehetővé teszed, az Univerzum pillanatról pillanatra, ma, holnap és mindörökre vigyázni fog rád. (Mabel Katz)

Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára. Először meg kell tanulnod magadat szeretni, csak azután tudsz másokat szeretni. Többnyire mindez magától értetődőnek tűnik! Miért nem eszerint élünk?! (Deepak Chopra)

Még nagyobb békét találsz, amikor képes vagy megfigyelni, ahelyett, hogy engeded sodródni magad és reagálsz. Amikor elengeded az emlékeket, ugyanúgy fogsz látni, mint Isten, és meglesz a bátorságod nem reagálni véleményekkel és értékítéletekkel, ahányszor történik valami. (Mabel Katz)

Az ismétlődő problémák csak azért vannak az életedben, hogy új lehetőséged legyen másképp viszonyulni hozzájuk. Nem azért, hogy bosszantsanak, nem is azért, mert szerencsétlen vagy. Vedd észre bennük az áldást, köszönd meg, és engedd el...

...minden tökéletes, hogy az ok és okozat törvénye valóban működik, hogy azt aratjuk le, amit elvetünk, és hogy minden visszatér hozzánk, a jó és a rossz egyaránt. (Mabel Katz)

Csak azt adom, amit kapni szeretnék. Szeretek, hálát adok, megbocsátok, elfogadom a többieket, és minden pillanatban ugyanazt kapom cserébe.

Ha a dolgok kicsit lassabban történnek, mint szeretnéd, az csak arra emlékeztet, hogy elvárásod van. Engedd el. Lassíts, és élvezd az utat.

Azért vagyunk, hogy elengedjünk vagy ne engedjünk el, igazunk legyen vagy ne, miénk legyen az utolsó szó vagy ne. Miénk a választás, hogy az értelem útját vagy Isten útját járjuk. (Mabel Katz)Nincsenek megjegyzések: