2011. június 26., vasárnap

South Bay Shawlette - hogyan is?

South Bay Shawlette (www.lionbrand.com)
Annyit olvastam már erről a mintáról, és olyan sok szép képet láttam róla, hogy ma reggel rám tört a kutatási vágy.

Megjegyzem, korábban is kutattam már, de úgy látszik, nem voltam elég kitartó vagy alapos, vagy csak egyszerűen az a nap nem arra volt kitalálva nálam...




Most rövid idő alatt meg is találtam a lényeget.
Sokan készítettek már a minta felhasználásával csodás darabokat, South Bay Shawlette magyar nyelvű leírása pedig tündérlátta blogjában olvasható.

South Bay Sawlette - horgolásminta

Ha megérkezik (ma?) az ajándékfonalam(!), én is azonnal nekiveselkedem:)

Julcsi alkotása a horgo-blogról


Itt pedig néhány link a szemezgetéshez és gyönyörködni azoknak, akik még nem ismerték... (eddig)


Ezt pedig csak azért, mert nagyon tetszik! Ezt az oldalt eddig nem ismertem, de érdemes volt regisztrálni... Szóval efféle horgolt szépségek is találhatók a lionbrand.com oldalán...

Essential Jacket


Print



8 megjegyzés:

GumiPók írta...

És az csak az egyik dolog, hogy nagyon szép a South Bay, de ráadásul nem is nehéz meghorgolni. Kíváncsian várom!

yoen írta...

Köszi:) Hát, igazság szerint nem bírtam estig várni, így elkezdtem már délelőtt a próbálgatást a rajz alapján, először egy nagyon vastag fonallal, aztán meg élesben egy nagyon vékonnyal. Végletek... :)
Hát, ezt tényleg imádni lehet, legalábbis a kezdeti próbálgatások után, mikor már bevette az agyam a mintát. Főleg a kis kagylós sorokat szeretem. Bár talán a fonalam jellege miatt nem annyira fog kijönni a minta, még így is mutatós. Nemsokára jövök a fényképekkel...

florentine írta...

Milyen fonalból horgolod?

yoen írta...

Egy körülbelül húsz éves fonalmatuzsálem bukkant elő a szekrényem mélyéről, amolyan nevenincs. Fogalmam sincs, hol szereztem, és hogy miért pont ezt...
Pontosabb adatok róla: Foki (Joki?)
Na, mégis csak Foki:) nem is tudtam, hogy ez ilyen jó kis márka.
Import kézimunkafonal Nm: 14/2. Bolyhozott, 100% Acryl, kb. 50 gr Könnyen kezelhető, egyszeri kibocsájtás.
Ha kötném, akkor körülbelül kettes tűvel, horgolni most négyessel álltam neki, mert szeretném, ha nem lenne olyan tömött. Egyébként eddig körülbelül 20 sor van meg belőle, és nagyon tetszik, hogy a fonal jellegéből adódóan olyan pillekönnyű az egész.

florentine írta...

több különböző fonallal próbálkoztam, mire rájöttem, melyik fonalhoz milyen tű kell, hogy szépen kiadja a mintát

yoen írta...

Igen, ez nekem is a tesztidőszak, és kiderült, hogy kicsit bővíteni kell majd az eszközkészletemet. És hozzáteszem, hogy ez az első "bonyolultabb" minta, aminek nekiálltam, idáig jobbára a rövidpálca- és az egyráhajtásos sorok alkották a technikai bravúrjaim alapját.

florentine írta...

Egyráhajtásos pálcából és láncszemből már rengeteg mindent lehet horgolni, ezt nemrég megállapítottam. Sőt, ezen belül a nagyinégyzetből is:-)

yoen írta...

:) valóban, csak a személyes döbbenet kell hozzá. Ez most nálam is megvolt.
Egyébként, hogy kis helyzetjelentést adjak, kiderült, hogy a két motring (na jó, másfél...) talált és ugyanolyan típusúnak hitt fonal valójában egészen más, csak a szálvastagság egyezik meg. Az új fonalam az a bizonyos Foki, a régebbi pedig Anonimus névre keresztelt.
Úgyhogy jelenleg éppen barátkozom a látvánnyal és a gondolattal, illetve a tapasztalatok kapcsán már körvonalazódik bennem, hogy milyen élménybeszámolót fogok írni az én SBS-emről.