2010. október 21., csütörtök

Énekelj a zuhany alatt!

A természet "élet előmozdító részecskéi", a negatív ionok, olyan molekulák, melyeknek van egy plusz elektronjuk, 1899 Elster és Geitel tudósok fedezték fel őket. Az egerek tovább élnek bizonyos esetekben, ha negatív ionoknak teszik ki őket. A negatív ionokat összekapcsolták bizonyos csírák elpusztításával és a fertőzések megelőzésével.

Dr. Igho Hart Kornblueh orvos azt vette észre, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha nagydózisú negatív ionoknak teszik ki őket. Azt is felfedezték, hogy a negatív ionok úgy tűnik segítenek az allergiákon, migréneken és sinusproblémákon.

Bár a negatív ionok számolatlanul megtalálhatók a természetben (óceánok és vízesések közelében kétszer nagyobb mennyiségben fordulnak elő, mint máshol), környezetünkből sajnos hiányoznak ezek a hatásos fokozó szerek. Dr. William Rea, a texasi Brookhaven Orvosi Központ sebészeti vezetője kijelenti, hogy "a legtöbb ház már nem úgy lélegzik, mint régen". Az acél és a beton megkötik az atmoszférában fellelhető negatív ionok legnagyobb részét, a műanyagok pedig pozitív sztatikus töltésűek, tehát nagyon kis mennyiségű negatív ion jut el hozzánk.

Érzelmi problémák? Fogjuk az ionokra vagy inkább hiányukra. A negatív ionok ellentétei, a pozitív ionok olyan részecskék, melyeknek hiányzik egy elektronjuk. Bizonyos bíróságokon a pozitív ionokat hozó szelet használták kegyelem kieszközölésére rendetlenség vagy bűnös magatartás esetén. Ezzel ellentétben a negatív ionok az alfa agyhullámokat serkentik, nyugtató hatást fejtve ki. Dr. Albert P. Krueger, egy amerikai tudós, akit széles körben tisztelnek ionokkal végzett munkájáért, felfedezte, hogy a negatív ionok befolyásolják a szerotonin oxidálásának sebességét a véráramban. A szerotonint a tobozmirigyek és a belek termelik, és hatással van az alvásra, kedélyállapotra, idegimpulzusokra, véralvadásra és a lágyizmok összehúzódására. Legtöbbször a biztonság, béke és elégedettség-érzettel társítják. A negatív ionokról kimutatták, hogy csökkentik az idegességet és a nyugtalanságot.
Ez megmagyarázhatja, hogy miért énekel olyan sok ember a zuhany alatt. Amikor a víz leesik a zuhanyzóban, negatív ionokat képez. A negatív ionok nagy mennyiségben fordulnak elő vízesések és óceánok környékén. Vasilyev, egy orosz ionúttörő kimutatta az 1970-es években, hogy az ionok a légzőszervi szállítóideg-rostok végződéseiben hatnak, és megváltoztatják a központi idegrendszer működési állapotát, ezáltal pedig a perifériás szervekét is.

Nincsenek megjegyzések: