2012. július 19., csütörtök

A fák gyógyító energiája

Öleld meg a fát!
A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtuk.
A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van.

A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

ÖLELD MEG A FÁT!

A bükkfa hatalmas energiákkal rendelkezik. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során.

A hársfa a te mendőöved, ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid.

A gesztenyefa is alkalmas arra, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombaji alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el.

A cseresznyefa talán az egyik legpompásabb dísze egy kertnek, főleg tavasszal, mikor virágba borul. Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük.

A nyírfa erősíti a belső látás képességét. Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek.

A tölgyfa az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét.

A juharfa ad megnyugvást, ha elönt a belső nyugtalanság. Ilyenkor tölts egy kis időt egy juharfa közelében.

A fűzfa kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Nem rossz, biztos van ebben valami, én a diófát szoktam átölelni és kicsit úgy maradni, mindig nagyon jól esik valamiért:-)))

yoen írta...

Anikó, keresgéltem a diófáról külön neked, de "különlegességet" nem találtam, csak azt, hogy mivel ez a fa soká fordul termőre, hosszú évekig gyűjtögeti a Föld és a Nap energiáját, és ezt adja át annak, aki megöleli. Ez viszont mindenkinek jólesik:) Plusz ott van még a "hely szelleme", vagyis a kellemes rezonanciák, amik a házhoz és az udvarhoz kötődnek, a családi emlékek stb.
Viszont találtam egy módszert a http://www.wellnesstrend.hu/2010/03/az-oleljuk-meg-a-fat-mozgalom/ oldalon, amit érdemes kipróbálni: Homlokunkat, mellkasunkat és hasunkat tapasszuk oda a fához, bal kezünket fordítsuk a korona, jobb kezünket pedig a gyökér irányába, csukott szemmel lélegezzünk mélyeket, és lehetőleg ne szorítsunk agyon szegény szellemeket. Ezt megismételhetjük akár heti háromszor is, 15-20 percben.

yoen írta...

Köszönöm szépen, bár kicsit megkésve, mert egy ideje ritkán járok erre... ugyanis időhiányban szenvedek, bár az előzőek tükrében ez számomra most igen örömteli dolog:) Remélem, később majd úgy alakul, hogy fogom tudni folytatni, amit itt elkezdtem - addig is talán akad elég böngésznivaló, amihez jó időtöltést kívánok Neked!
Plusz bekukkantottam Hozzád, aminek folytán kedvet kaptam a fekvőtámaszozáshoz, köszi:)))