2012. április 2., hétfő

Csodakenyér

avagy: A lemúriai, magas biorezonanciás kenyérről

Csodakenyér
Ismét kaptam egy levelet, egy dokumentummelléklettel.
A melléklet végén ez áll: "Ha teheted add tovább minél több embernek!"
Az elején pedig ez: "Ígéretemhez híven közzéteszem a sokak által kért ’csodakenyér’ receptjét."
Név sajnos nem tartozik hozzá, de ismeretlenül is hála érte, és remélem, a hála ismeri a célszemélyt:)


Aztán mikor a képet kerestem, rátaláltam az eredeti cikkre. Úgyhogy a köszönet Napleányt illeti.
http://www.napleany.hu/htdocs/a-lemuriai-magas-bio-rezonancias-kenyerrol
Itt olvasható az eredeti cikk, itt nálam viszont nagyobbak a betűk, és nyomtatni is lehet, úgyhogy most már maradjon...


Eredete

Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának. Az új, energiadús ételeink alapját képezi majd.

Saját tapasztalatom a kenyér fogyasztásával kapcsolatban egy hónap után
  • Rendkívül erős méregtelenítő hatás,
  • energetizál és vitalizál egész napra,
  • szebb, fényesebb bőr, hajhullás megszűnése,
  • emésztés kiegyensúlyozása,
  • rendkívül illatos, aromás, finom ízhatás,
  • 2 kg súlycsökkenés,
  • vízháztartás normalizálása.
Érdemes kipróbálni! Ha kifejezetten méregtelenítésre szeretnéd használni, napi minimum 2 liter folyadékot is be kell vinni.

Még a leggyakorlatlanabb háziasszony vagy agglegény is el tudja készíteni, nincs benne semmi ördöngösség, csak pontosan kövesd a leírtakat (én már kikísérleteztem az adagolás és a sütés módját, te miért vesztegetnéd az idődet vele?).


A hozzávalókról...

álljon itt néhány hasznos információ. Az anyagok már külön-külön is mesés hatással bírnak, azonban az összhatás a legkülönlegesebb! Igazi csoda!


Búzacsíra
A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Életfontosságú anyagai az A- , B- , E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán- és folsavtartalma is.

Tönkölybúza
A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti az emésztést.
A tönkölybúzának a hagyományos búzánál kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat, rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az energia felszabadításában szerepet játszó enzimek összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a központi idegrendszer működéséhez szükséges. A cink több enzim ill. az inzulin alkotórészeként az anyagcserében vesz részt.

Tökmag
Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő 45%-os linolsav-, valamint fitoszterintartalomnál fogva elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. Ezen túlmenően jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a szervezetben. A tökmagban olyan proteáz-inhibitorok is vannak, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását. (A nyers tökmagból sajtolt zöldes árnyalatú olaj kifejezetten finom, aromás. Zsírtartalmának 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki.)

Napraforgómag
A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgómag 47% olajat tartalmaz, és annak 65%-a esszenciális olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne. Hatóanyagai: cholin, linolein, olein, lecithin. A benne lévő hatóanyagok, összetevők kedvező élettani hatásainak köszönhető mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

Lenmagolaj
Az esszenciális zsírsavak (EFA), amik a lenmagban is megtalálhatóak, szükségesek az általános egészségi állapothoz, beleértve a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokat, energiatermelést, sejtfunkciók szabályozását, és a sebek ill. sérülések gyógyulását. A lenmagolaj, a „jó zsír” egyaránt segít fittnek és egészségesnek maradnunk, míg a „rossz” zsírok veszélyeztetik egészségünket és teljesítőképességünket.

Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is helyrejönnek, mint korábban.

Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot
A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást.
Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával, így a zsírok gyorsabban tudnak elégni.
A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat.

Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
  • elhízás
  • arthritis
  • székrekedés
  • herpesz
  • hipertenzió (magas vérnyomás)
  • bőrproblémák, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör
  • rák


Recept 2 db körülbelül 1 kg-os veknihez

Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem marad belőle, mert a család és az ismerősök széthordják (tapasztalat!) De ha mégsem, akkor le is fagyaszthatod!

Hozzávalók
  • 1 kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 500 gr étkezési búzacsíra (kávédarálóban megőrölve) - Vigyázat, itt nem a csíráztatott búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!
  • 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés – minimális kell hozzá),
  • 2 pohár élőflórás natúr joghurt (pl. Danone Aktívia, vagy hasonló)
  • 6 dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél)
  • 3,5 teáskanál tengeri só,
  • 9 evőkanál tökmagolaj vagy lenmagolaj,
  • 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,
  • 2 marék hántolt tökmag,
  • 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles x 30 cm hosszú x 8 cm magas).
  • a forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)
Megjegyzés

1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) – de szerintem a kenyér elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.

2. Ha kenyérsütőgéppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)

3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.



Elkészítés lépésekben

1. Őröld meg a búzacsírát és vegyítsd össze a tönkölyliszttel.
2. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi élesztőt.
3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze.
7. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.
8. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.
9. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel 1 dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket.
10. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 – 3 órát keleszd.
11. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.
12. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kislábas vizet a pára kedvéért.
13. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc – 1 óra alatt.

Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet! Ha teheted add tovább minél több embernek!


Print


4 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

megnéztem azt az oldalt...na, a vizeletkúránál nálam kicsapódott a biztosíték. a kenyérke hozzávalói tetszenek, talán lazább szerkezetűhöz szoktunk, de a tönkölykenyér már csak ilyen :)

yoen írta...

Hát, aki ilyen alapos... :) Én ott még nem tartottam, de most kíváncsi lettem.
Viszont, tényleg jó lenne ilyen kenyeret sütni, de nálunk két kiló kenyér két hét alatt sem fogyna el. Kevesebbhez meg számolgatni kellene...

MrsYarnart írta...

mi sem vagyunk nagy kenyérfogyasztók, de kenyeret szoktam sütni. sokszor használok ilyen magokat is. a legtöbbször a kenyérsütőgépre bízom a dagasztást, így egyszerre csak kevés készülhet.

yoen írta...

Akkor lehet, hogy te vagy az én emberem:) Szóval, van tipped, hogy mégis milyen arányban kezdjek neki, ha kis mennyiséget szeretnék? Kenyérsütő gépem nincs, csak gázsütőm.