2012. január 22., vasárnap

Sima, sima, ráhajt, összeköt...


A mintáért katt a képre.
A fordítás Eszter munkája, köszönet érte!
Természetesen engem is megfertőzött a vészesen terjedő Maluka-láz, így hát elhatároztam, hogy lesz ami lesz, most már itt az idő, hogy valamiféle csipkeszerűségre hasonlító mintadarabbal komolyan próbálkozzam.

Ráadásul, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokat segítenek a fényképek és a kérdések, nem is beszélve a válaszokról. Tehát egyszer csak hirtelen... elkezdtem. Aztán abbahagytam. Visszabontottam. Megint elkezdtem, megint visszabontottam. Ja, hogy a mintát nem úgy kell olvasni, mint azt én elképzeltem? Hát ezt sosem hittem volna... Ráadásul, kedvenc kötősulimban (ha rákeresek), találhattam volna egy s más jó tanácsot Mintaolvasás címszó alatt. De hát aki nem keres... Végül aztán erre is rájöttem! :)
Próbálkoztam más tűvel, más fonallal. Ééééés! Minden trükk megvolt... Még a szemek áthúzása is, és tiszta egyedül! Még a ráhajtások is, a szemek szaporodásának titkával együtt. Micsoda felfedezések! 
Aztán végre a kezembe került egy addig legmegfelelőbbnek tűnő fonal és hozzá a szekrényben árválkodó zoknikötőtűk. Szerintem zoknikötésre biztosan nem használhatók, mert iszonyat nehezek, és már egy próbálkozásból kiderült hogy körben kötésre ez volt az első és utolsó esélyük, na de most...! Mert miért is szenvedtem én a körkötőtűvel, mikor 20-21 szemem van csak? És őszintén szólva, ez a sima-sima-ráhajt-összeköt által kiadott minta nagyon megtetszett. Semmiért sem adnám:)

Viszont az eredeti minta egyes részeivel gondjaim akadtak, egyszerűen sehogyan sem akartak kijönni a teljes lustasorok, vagyis a sorok számával állandóan összeütközésbe kerültem, aminek folytán egyszer csak eldöntöttem, hogy nem szúrok ki magammal. Majd lesz itt énnekem másik mintám, azt legalább tudni fogom, és nem zavarodom mindig bele, hogy melyik sornál is tartok:) Tehát valamit kitaláltam, ráadásul még tetszik is:) Igaz, hogy nem csipkés annyira, és tulajdonképpen egészen más, mégis, a Maluka inspirálta, nélküle nem jött volna létre ez a projekt:) 

Bár ez még csak az eleje, talán egyszer, és remélhetőleg nem is olyan sokára, felölti valódi kendőformáját:)))


Kendőszegély-féleségnek induló munkadarab...

Csodás Malukák tömkelege megtekinthető és a minta elérhető itt...



4 megjegyzés:

Marcsimami írta...

Jaaaj, ez a Maluka pont olyan zöld, mint az enyém! :)))
Nagyon szép ez a pdlizsán(?)színű szegélyminta, amit Te terveztél!
Mit készítesz majd belőle?

yoen írta...

Marcsi, örülök, hogy benéztél hozzám:)
Igen, láttam a tiédet, és hogy sokaknak tetszett, én is bele vagyok bolondulva ebbe a színbe:) De mivel nekem se zöldem,se Malukám, választhattam egy teljesen szubjektív és idegen képet. Tényleg csodálatos!
Igazság szerint én is kendőt szeretnék majd a szegélyhez kötni, és úgy gondoltam, hogy mivel ez a minta kissé tömöttebb, jó hosszan kell a szegélyt kötni, hogy a vállamnál egészen körbeérjen. Most egyharmadnál tartok. Aztán majd meglátjuk:)

GumiPók írta...

Lenyúlta a blogger a kommentemet :/.

Szóval először is ma reggel itt sopánkodtam, hogy nem is láttam ezt a bejegyzést, zsörtölődtem, hogy milyen sok blogra vagyok feliratkozva, és ezek a bloglistán egymást taszigálják egyre lejjebb. Aztán, hogy tetszik a csipkéd, amit kötöttél, meg hogy ha segítségre van szükséged, szólj bátran, mert én nagyon szívesen.
Röviden és velősen ez volt a ma reggeli ellopott kommentem.

yoen írta...

:( ez a csúúúnya blogger, biztos, a fész fertőzte meg, mert ott gyakran előfordul az ilyen. Bezzeg a rosszaságot eltanulják egymástól, mint a gyerekek:)
Szóval, köszi:) Kedves komment mindig jókor jön!
Én ugyanúgy vagyok a munkadarabjaimmal, mint te az olvasnivalókkal: az újabbak mindig kiszorítják a régieket. Kendőszegély parkol. Másik kendő is parkol. Babasapi megy, de ma kicsit háttérbe szorult a macifej miatt, ami azt hiszem, elég jól sikerült:) Már orra és szeme is van, és a befejezésének egy doával kitömött párna látja kárát, de ő azt mondta, nem haraxik:)
Viszont a testnél valamelyest elakadtam, a spanyol nyelv rejtelmeiben kicsit eltévedve. Nagyjából alkottam magamnak fogalmat, hogyan is kell, de a megvalósítás nem tökéletes... Majd ha lesz infód, erről egyeztessünk, szívesen elfogadom a segítségedet:)))
Ja, és persze, ha a hosszú szegély elkészült, és a rövidített soroknál tartok, majd lehet, hogy még s.o.s-ezek:) Bár mióta az Aviatrixon átküzdöttem magam, az ilyesmi már nem rettent vissza:)