2012. január 8., vasárnap

Játszani, játszani...

Mert mi is a jó a játékban? Az, hogy simán lehet öncélú:) A játék kedvéért játszom, játszom a szavakkal és a hangokkal, ahogy nagy kedvencem, Weöres Sándor is tette... Ez az alkotása is az egyik örök szívcsücsök nálam. Emlékszem, amikor először rátaláltam, nem hagyott nyugodni, legépeltem magamnak a kis táskaírógéppel, és a papírt mindig magamnál hordoztam.
Meg is akartam tanulni, de arra végül már nem futotta az agyi kapacitásból.
Ma aztán valamiért újra eszembe jutott, de megint nem tudok betelni vele, hogy lehet ilyen bravúros dolgot egyáltalán kitalálni is:) 
Tegnap láttam egy filmet, amiben többször elhangzik a mondat, és most nekem ide is nagyon illik: Isten furcsa utakon munkálkodik...


Ma szép nap van, csupa sugárzás, futkosnak a kutyák az árokszélen és mindenki remekül tölti az időt, még a rabkocsiból is nóta hangzik.

Ma szép sugárzás van, csupa idő, kutyáznak az árokszélek a futkosásban és a nap nótával tölt mindenkit, még a hangzásból is rabkocsi remekel.

Ma szép futkosás van, csupa mindenki, sugárzik az árokszél a kutyákra és az idő remekül tölti a napot, még a hangban is nóta rabkocsizik.

Ma szép kutya van, csupa futkosás, rabkocsi nótáz telten és mindenki hangosan remekel az árokszélen, még a napból is idő sugárzik.

Ma szép árokszél van, csupa nóta, remek hangzás a kutyákból és rabkocsiban tölti mindenki a napot, még az idő is sugarazva futkos.

Ma szép mindenki van, csupa remek, futkos a rabkocsi az árokszélen és a kutyák hangosan sugárzanak az időbe, még a nap is nótázva tölt.

Ma szép remek van, csupa hang, futkosás az árokszéli napon és idős rabkocsi sugárzik a kutyákra, még mindenki is töltésen nótázik.

Ma szép töltés van, csupa kutya, sugárzó nóta a napban és remekül időz mindenki a rabkocsiban, még a futkosás is hangosan árokszélezik.

Ma szép idő van, csupa rabkocsi, remek hang a futkosásban és kutyát tölt mindenki az árokszélen, még a nóta is sugárban napozik.

Ma szép rabkocsi van, csupa töltés, sugárzik a remek napba és kutyás árokszélek hangzanak a futkosásba, még az idő is nótázva mindenkizik.

Ma szép nóta van, csupa árokszél, kutyák remekelnek a töltésen és hangosan futkosva mindenki sugárzik, még a nap is rabkocsiban időz.

Ma szép hang van, csupa nap, futkos a nóta az árokszélen és remek rabkocsi sugárzik az időben, még a töltésen is mindenki kutyázik.

(Weöres Sándor: Téma és variációk)



2 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

vidám hangulat! legyen mindig ilyen jó kedved!

yoen írta...

:D
Ugye, milyen zseniális? Ezt olvasva, nem is nehéz jó hangulatban kerülni:)