2011. május 31., kedd

Illúzió



A vélemények megoszlanak a dal nyújtotta élménnyel kapcsolatban... Ádi szerint ne hallgassuk, mert értelmetlen, hülyeség, bár néhol azért vicces. Hát igen, nézőpont kérdése az egész.


Nem hittem, hogy egyszer nálam is a helyére kerül ez a szám. A dallama varázsolt el igazából, főleg ebben a feldolgozásban az elején azok a zongorafutamok. És a ritmusa, ez a lüktetés - ritmikai és verstani bravúr, a dalban az odaképzelt szünetekkel együtt!
De most kell a szöveg is. Mint vers, is érdekes. Vannak megkapó részei.


Most múlik pontosan
Engedem hadd menjen
Szaladjon kifelé belőlem
Gondoltam egyetlen
Nem vagy itt jó helyen
Nem vagy való nekem
Villámlik mennydörög
Ez tényleg szerelem

Látom, hogy elsuhan
Felettem egy madár
Tátongó szívében szögesdrót
Csőrében szalmaszál
Magamat ringatom
Míg ő landol egy almafán
Az Isten kertjében
Almabort inhalál

Vágtatnék tovább veled az éjben
Az álmok foltos indiánlován
Egy táltosszív remeg a konyhakésben
Talpam alatt sár és ingovány

Azóta szüntelen
Őt látom mindenhol
Meredten nézek a távolba
Otthonom kőpokol
Szilánkos mennyország
Folyékony torztükör
Szentjánosbogarak
fényében tündököl

Egy indiánlidérc kísért itt bennem
Szemhéjain rozsdás szemfedő
A tükrökön túl fenn a fellegekben
Furulyáját elejti
Egy angyalszárnyú kígyóbűvölő...



4 megjegyzés:

GumiPók írta...

Igen

yoen írta...

Igen, illúzió. Igen, értelmetlen. Igen, nézőpont kérdése. Igen, egyszer majd ő is megtudja, lesz olyan, hogy nem tartja majd hülyeségnek. Ez olyan szomorú, hogy nem tudom őt megvédeni a csalódásoktól és a fájdalmaktól. Most kellene valahogyan megerősíteni, vagy felvértezni, csak nem tudom, hogyan csináljam, és amit csinálok, vajon eléri-e az eredményét. És igen, hülyeség, hogy már most erre gondolok, de sajnos, ahogy egyre nagyobb lesz, foglalkoztat ez a kérdés, és keresem rá a válaszokat. Nehéz anyának lenni. Főleg, ha valaki ilyen lelkizős, és néha nyamvadt:)

MrsYarnart írta...

elnézést, de nekem sem tetszik ez a második a feldolgozás :( egy kisvendéglőben az ötödik fröccs után, esetleg :) az énekes orrhangú, nem intonál tisztán, a zene gépzene. hol egy hangszer??? a videó készítője meg sem értette, miről szól a vers. ami egyébként gyönyörű - ebben egyet érthetünk. az első videó viszont telitalálat (Kiss Tiborral csak Majorosi Marianna vetélkedhet). a képsor is jobban illik zenéhez és szöveghez. én erre szavaznék.
minden anya lelkizős :) csak arra kell vigyázni, hogy szeretetünkkel ne fojtsuk meg a szeretett embert. és tudni kell, mikor lehet lazítani a kézfogáson, és mikor lehet elengedni, hogy egyedül járja útját. mondom ezt én, akinek nincs gyereke :P

yoen írta...

Köszönöm a véleményt, lehet, hogy lecserélem akkor ezt a videót, ha van ennél jobb is. Én nem voltam most ilyen kritikus:) Más foglalkoztat (mint tudjuk)... Egyébként a legtöbb videó nekem sem tetszik, úgy általában. Bár így elég nehéz, netről szedegetett képekkel, és a készítők nagy része amatőr. Többek között ezért szeretném a kép (videó) nélküli zenelejátszót beágyazni, de sehogyan sem sikerült még eddig. Azért nem adom fel:)
A másik véleményeddel is egyet értek. Csak az a nehéz, lazítani a kézfogáson. Tudtam ezt, de nem gondoltam volna, hogy a gyakorlatban majd mindenféle akadályok fognak felmerülni.