2011. december 3., szombat

Metamorfózis - sállal

Sálszerűség, gombbal:)
avagy tervek és megvalósulás: a nyakmelegítő átalakulása:)
Adott volt a megajándékozandó személy, a szín, jött hozzá egy gombolyag fonal az aktuális választékból,  és volt egy tervem, miszerint a már múltkor megismert Csodálatos Nyakmelegítő névre keresztelt darabból újrázok. Azonban mikor a fonalösszetétel nyilvánvalóvá vált előttem, kicsit visszarettentem, aztán, más elképzelés teljes hiányában, azonnal nekiláttam valami egyszerű és nagyszerű mintát keresni...

Hamarosan sikerrel is jártam, amidőn a fonalshop.hu oldalán ráakadtam egy vadiúj sapka-sál kombóra (becsületes nevén: Nyírfakéreg sapka, sál), ami a feltételeimnek (egyszerű és nagyszerű) teljesen megfelelt. Az oldalon böngészve, ugyan kicsit elbizonytalanodtam a szebbnél szebb fonalcsodák között, de aztán a realitás talaján maradva, letöltöttem az ingyenes mintát (amiért itt is köszönet!), és már kezdtem is:) Mivel a fonalam típusa bizonyos hasonlóság ellenére is egészen más, mint az eredeti, végül nem csodálkoztam, bár kicsit nehéz volt feldolgozni a végeredmény másságát is, de aztán egész jól megbarátkoztam az elkészült darabbal.
Nem vagyok hozzászokva a nagy kezdő szemszámú darabokhoz (na, majd most!:), de meglepődve tapasztaltam, hogy nem is olyan "nehéz", bár a mintaleírás értelmezésében egy kis gondom volt, így az első 8 sor után még egyszer neki kellett futnom, viszont amikor a meglévő 200 szemet a duplájára kellett szaporítani, egyszer-kétszer feltettem magamnak a kérdést, hogy tényleg teljesen normális vagyok-e vajon:)
Aztán elkészült... Az anyagszükséglet tekintetében van ugyan egy kis hiányosság, mert mindössze 10 dkg fonal állt rendelkezésemre. Tehát más volt a fonal, és kevesebb, vékonyabb a kötőtű, vagyis semmi sem olyan, mint "kellett volna", úgyhogy ez a tény, az utolsó sor és a befejezés izgulós mivoltán felül, még szintén hozzájárul a mintadarabtól való elég nagy mértékű különbözőséghez, de aztán gondoltam, hát ez van, és azért szép és jó:)
A teszten mindenesetre átment, muszáj volt kipróbálni, így kimosás és blokkolás előtt tettem benne egy bevásárlókörutat... Jó meleg!


Sok-sok szeretettel egy másik angyalnak...




4 megjegyzés:

Jutka írta...

Nem láttam azt a bizonyos mintát, talán azért vagy másért nekem nagyon tetszik!

yoen írta...

Köszönöm, Jutka:) Remélem, a célszemély is elégedett lesz vele, ugyanis az ő számára ez meglepetés...
Viszont érdemes az eredeti mintát is megnézni, mert csodaszép, egyszerű, és nagyon könnyű hozzá kedvet kapni:)

MrsYarnart írta...

biztos nagyon fog örülni, szépen megcsináltad! és az új fényképed is csudajó!

yoen írta...

Köszönöm:)) nem tudom, mi jött rám, talán megérintett a változás szele, de az is lehet, hogy ez nem az eleje, hanem már át is léptem a küszöbön - szóval, fizikai síkra lépett:) Sok minden történt mostanában, és aztán lett ez a fénykép... véletlenül a beállítás is passzol, és amint látjuk, egy kis torzítás csodákat művel, úgyhogy a programnak köszönhetően úgy érezhetem, az utóbbi 7 évben nem készült ennél jobb fénykép rólam. Itt most elnyerte méltó helyét:)
Bár valaki azt mondta, szomorú vagyok rajta, de nem. Érdekes, ez egy ismétlődő dolog nálam, hogy amelyik fényképemmel meg vagyok elégedve kivételesen, azokon némelyek szomorúnak látnak...