2011. március 12., szombat

Zsongorkő

A legendás vörös terasz a város fölött

Objektív - avagy: érdemes közelről is megnézni

A Mecsek egyik legszebb "természetes" kilátópontja a Jakab-hegyen, 540 m magasságban. Közelében a Remete barlang található, rálátással a Sasfészek elnevezésű sziklaképződményre és a Babás-szerkövek elnevezésű sziklaalakzatra.

Szubjektív - avagy: de hogy jutok oda s vissza..., szóval tényleg érdemes?

Egy gyerekkori borzasztó kirándulás emlékfoszlánya dereng fel lelki szemeim előtt, megpillantva ezt az amúgy bámulatosan szép fényképet.
Szóval, ment az osztály kirándulni, én is szívesen mentem, csupán egy probléma volt, hogy kirándulócipő híján (és cipőimből amúgy választék nem lévén) a kisebb-nagyobb kövekkel borított utakon és ösvényeken - de főleg lejtőkön! - az ezelőtt több mint húsz évvel volt akkori tízévesek által hordott, szinte félmagas sarkú cipőmben való biztonságos haladás foglalta le az összes energiámat. 
Így a többiek számára bizonyára felemelő élményből nekem csupán a fájós lábam gyötrő érzésének emléke rémlik fel, ahogy bukdácsolok lefelé a szikláknak tetsző köveken abban az átkozott cipőben, természetesen valahol a sor végén, és közben arra gondolok, hogy valószínűleg  már soha sem fogok innen hazaérni...




Nincsenek megjegyzések: