2011. március 18., péntek

Flap Jack

Flap Jack. Szintén az nlc-ről, Baem receptje
Még egy étvágy- és bizalomgerjesztő süti, ráadásul, Baem szerint három hónapig hűtőben egy kekszes dobozban eláll.

Hozzávalók
225 g zabpehely
85 g barna cukor
150 g margarin
20 g syrup / juharszirup

A zabpelyhet és a barna cukrot elkeverjük, egy lábosban megolvasztjuk a margarint és az előzőhöz adjuk a sziruppal együtt. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét egy evőkanál domború felével simára lapítjuk.
Légkeveréses sütőben 160 fokon /sima sütőben 180 fokon kb 20 (35?) perc alatt aranybarnára sütjük, még melegen felszeleteljük 4x4 cm-es négyzetekre, majd egy rácson hűlni hagyjuk.

Print






Nincsenek megjegyzések: