2011. április 9., szombat

Boldog Hooking!

vallieskids.blogspot.com
Avagy horgolási viszontagságaim...

A sapkahorgolás még mindig kifog rajtam. Mentségemre szóljon persze, hogy olyan régóta még nem horgolok, meg belemélyülni sem órákra szoktam, ezért elég szaggatottan folyik a gyakorlatozás. Viszont sok mintát kerestem.

De hiába, eddig nem sikerült leszűrni valami általános alapelvet, hogy most akkor hány szemmel kell kezdeni, és melyik sorban mennyit kell szaporítani, meg a hat szem/sor szaporítás sem igazán vált be jelenlegi munkadarabomnál, így az egy hét alatt készülgetett félsapkányi darabot szomorú szívvel tövig bontottam. [Persze, aki 3-4-es fonallal meg tűvel jön, ráadásul mindezt még rövidpálcával tetézve..., az vessen magára. Mint tudjuk, ezek a paraméterek nem a szapora elkészülést segítik...]
Aztán megint nekiláttam a keresésnek. Találtam is, mondhatni, sajnos, mert leragadtam mindjárt az első képnél, annyira szép (aranyos). Sőt, leírás is van hozzá. Csakhogy nem magyarul.

De ugye, ha az ember nem bír alapvető idegennyelveket, mint pl. az angol, marad a boldog Hooking. Mert ugye, ha az ember valami klassz mintára akad, de az történetesen nem magyarul olvasható, akkor vagy meg kell kérni valakit, hogy segítsen lefordítani, vagy el kell gondolkozni, hogy milyen ciki már megint fordítást kérni szívességből.
Szerencsére (?) efféle helyzetben van egy másfajta segítség, de ő (az) meg így segít, hogy boldog Hookingot kíván az embernek.
Most aztán szabadon szárnyalhat a fantázia, némi horgolási alapismeretek és sapkakészítési tapasztalatok határai között: hogy mit is akar ez mondani? Hétköznapibb nyelven szólva: Mi vaaan??? Vagy felfoghatjuk humorosan is, mert valóban nagyon vicces:)

Izié ilyen lett..., tündéri:)
A képet és a hivatkozást Norico blogjában találtam, naná, hogy inspiráló, és a bejegyzés stílusa is eléggé szíven talált:)

De lássuk, mit kaptam kedves "barátomtól", a G.T.-tól

Ez egy nagyon egyszerű és gyors kalap, egy ww fonal. ...
J horog, WW fonal és fogalmak az Ön által kiválasztott, gombok, selyemvirágok, horgolt virág minták szabadon a világhálón!

Rnd 1) CH3, 11dc a 3. ch a horog (11dc) sl st tetejére első dc (és most az egész),
Rnd 2) CH2, (nem számít az egész dc) 2dc minden st körül, sl st tetejére első dc
Rnd 3) CH 2 * 2dc első st, 1dc a jövő st körül, csatlakozzon
Rnd 4) CH2, * 2dc, dc a következő 2dc körül, Jolin
Rnd 5) CH2, * 2dc, dc a következő 3dc körül, csatlakozzon
Rnd 6) CH2, * 2dc, dc a következő 4dc környékén csatlakozhat
Rnd 7) CH2, * 2dc, dc a következő 5dc környékén csatlakozhat
Rnds 8-10) CH2, dc az egyes st körül, csatlakozzon
Rnd 11) CH2, dc az első 2dc, * dc következő 2dc együtt (dc csökkenése), dc a következő 2dc, ismételje * körül, csatlakozzon
Rnd 12) CH2, dc az első st, * dc következő 2dc tog (dc csökkenése), dc a következő dc, ismételje * körül, csatlakozzon
Rnd 13) CH2, dc az egyes st körül, csatlakozzon
Kerek 14) CH1, sc első st, és a jövő 14dc, hdc a jövő st, * dc a következő st, 2dc a jövő st, ismételje meg * 5 többször, hdc a nextst, sc egész hátralévő STS, csatlakozzon,
Kerek 15) CH1, sc ököl első és a következő 14sc, hdc a jövő st, * dc a következő st, 2dc a jövő st, ismételje meg a * 8-szor nagyobb, hdc a jövő st, sc fennmaradó STS, csatlakozzon.
Rnd 16) ch 1, sc minden st körül. csatlakozni Rögzítse le, szövés-ben véget ér

És hozzá néhány gomb az oldalán, bármilyen dekorációs működne, vagy hagyja sima. Boldog Hooking!

Húúúha...

De vigasztal a tudat, ha ezzel valahogy megbirkózom, a továbbiakban bátrabban támaszkodhatom kedves barátom segítségére... Azért köszi szépen, G.T.:)


Nincsenek megjegyzések: