2011. március 2., szerda

Sütis hétfő, bundás kedd

Nyamm!

... avagy az almás sütemény története képekben


Előkészületek


Egy fontos lépés: kóstoló

A reszelt alma áthelyezése

A keverőgépet nem könnyű tartani

Ez igazán nagy élmény!
Csak ne lenne ilyen bödös...


A végeredmény azonban szomorú... Ádi nincs elragadtatva a süteménytől, mert az almát se nem látni, se nem érezni benne (szerinte). Úgyhogy köszöni, egy falat elég is lesz.... Na tessék! Még jó, hogy a reszelt alma fele nyersen fogyott el! Ez a recept nem jött be nekünk.


Holnap bundás alma lesz a vacsi:)

Abszolút kedvenc:)
Egy tojást csipet sóval habosra verünk, 6 ek szódavízzel (tejjel) és 4 ek liszttel simára keverünk.
Az aktuális darabszámú almát meghámozzuk, magházukat kivesszük, és körülbelül fél centis karikákra szeleteljük. A tésztába forgatott almakarikák mindkét oldalát bő, forró olajban 1-2 perc alatt  aranybarnára sütjük. Még forrón meghintjük fahéjas cukorral...



Nincsenek megjegyzések: