2011. január 29., szombat

Nem beteg vagy, hanem szomjas


Dr Batmanghelidj üzenete a Világnak:
NEM BETEG VAGY, HANEM SZOMJAS! 

Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző hatását és gyógyító szerepét, de Dr. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását, és úgy találta, hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia.
Dr. Fereydoon Batmanghelidj egy nemzetközileg elismert híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószolója.

Első önálló könyve 1992-ben jelent meg Your Body's Many Cries for Water cimmel, ahol azt állítja, hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátora.

A test fájdalommal jelzi a vízhiányt.
A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő, mint az asztma, köszvény, ízületi gyulladás, magas vérnyomás, időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex.
Dr. B. üzenete a Világnak: Nem beteg vagy, hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságod!

Honnan tudom, hogy kiszáradtam?
Ha szomjas vagy, az azt jelenti, hogy sejtjeid már kiszáradtak. A száraz száj a test legutolsó jele kellene, hogy legyen. Azért történik, mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki, amíg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez alkalmas szint alá nem esik.

Vizsgáld a vizeletedet, hogy lásd, hogy kiszáradtál-e vagy sem!

* A megfelelően hidratált test tiszta, színtelen vizeletet bocsát ki magából.
* Az enyhén kiszáradt testnek sárga színű vizelete van.
* A súlyosan kiszáradt test narancssárga vagy sötét színű vizeletet produkál.

Az enyhe kiszáradás jelei:

fáradtság, csökkent koordinációs képesség, száraz bőr, kevés vizelet, száraz nyálkahártya a szájban és orrban, ingadozó vérnyomás és gyenge ítélőképesség.
A stressz, asztma, fejfájás, allergia, magas vérnyomás és még sok, más súlyos betegség már a krónikus kiszáradás eredménye.

Mennyi vizet kellene innunk?
10 kg testsúlyonként 3,33 dl vizet.

Mit kellene innunk? Mit nem szabad inni?
Tiszta, természetes vizet ajánljuk!
Kerüld a szénsavas vagy cukros italokat! Magas cukortartalma és mesterséges alkotó részei veszélyesek egészségedre. A szóda kiszárít!

Tea, kávé, üdítő vizet tartalmaz ugyan, de vízhajtó tartalma kiöblíti testedből a vizet. Ne számíts rájuk, ha a folyadékpótlást számolod! Teljesen rendben van, ha alkalmanként iszod, de ha rendszeressé teszed és nem iszol hozzá elég tiszta vizet, akkor hosszú távon komolyan kockáztatod az egészséged.

A tiszta víz a legjobb választás. Ha az egészséges életmód mellett kötelezed el magad, tedd szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást.

Tippek

*Kezdd jól a reggeledet! Reggel, amikor legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva, legyen az első dolgod, hogy egy nagy pohár vízért nyúlsz, még a kávé előtt. Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani a véráramot.

*Igyál egy pohár vizet miután felkeltél és mielőtt lefekszel.

*Iktass be rendszeresen vízivási szüneteket.

*Ne számolj azzal, hogy szódával pótolod a veszteséget.

*Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után. Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Ihatsz vizet étkezés közben is, és bármikor, amikor úgy érzed, szükséges.

Nagyon fontos, hogy legyen egyensúly a nátriumszint és a vízfogyasztás között. Tégy 1/4 teáskanál sót minden 4-5. pohár vízbe - használj tengeri sót.

Minden étkezés előtt és után innod kellene vizet, így segítve az emésztési folyamatot. A gyomornak vízre van szüksége, hogy szétválassza az ételt, és a vízhiány nagyban nehezíti a tápanyagok lebontását és energiává alakítását.
A májnak szintén vízre van szüksége, hogy a felraktározott zsírt felhasználható energiává alakítsa. A máj határozza meg, merre menjenek a tápanyagok.

Ha ki vagy száradva, akkor a veséid háttérbe szorítják a májat, és lecsökkentik a máj működését, vagyis az elraktározott zsírt nem tudja elhasználni. Csökken a vérmennyiség, és a lecsökkent vérmennyiség nem képes a méreganyagokat eltávolítani, és a sejteket megfelelő tápanyagokkal ellátni.

Ma több millió gyerek szenved asztmában. Az ok mindenütt, az, hogy egyre többen isznak szódát, ami nem úgy működik, mint a sima víz. Adj ezeknek a gyerekeknek vizet, és az asztma el fog tűnni.

Érdekességek

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit.
Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, hogy ki van száradva - más szavakkal az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad, és nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, és ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy, és nem bírsz - ez a kiszáradás jele. És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió, ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval, és cselekvéssé alakítsa.
Azután a testnek van "aszályprogramja" is, melyet úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek.
Az aszályprogram annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti. A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észreveszi. Mivel a test egy intelligens alkotás, bekapcsolja az "aszályprogramot", és allergia formájában jelzi a kiszáradást. Ugyanis az a rendszer, ami a vízháztartás egyensúlyáért felel, elnyomja az immunrendszert , ami a védekezésért felelős. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet. Utána kap az ember asztmát.

Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%- a a sejtek belsejéből jön ki, 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer – összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki.
Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi sókat a kapillárisokba, a magas vérnyomás teljesen megszűnne.

Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test aszályprogramja, mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-ot a sejtekbe. Az orvosok arrogánsan vagy nem törődve kezelik a magas vérnyomást és különféle gyógyszereket, vízhajtókat írnak fel.
Amikor a szövetek kiszáradnak, szerkezetük megváltozik. A szilvaformából aszalt szilva lesz és az aszalt szilva nem úgy működik, mint a szilva. Így keletkeznek a tünetek. A tünetek jelzik, hogy rendben van, adjuk meg a testnek azt, ami neki kell.
A kiszáradással kapcsolatban meg kell még említeni, hogy a víz rengeteg egyéb anyagot is szállít a sejtekbe. Ha kiszáradtunk, ezek sem továbbítódnak. Vagyis nem lenne másra szükségünk, mint a megfelelő víz- és tápanyag-utánpótlásra, és a testünk helyre tudná állítani önmagát.

Végeztek egy kísérletet. A tudósok megkértek idősebb és fiatalabb embereket, hogy ne igyanak 24 órán keresztül. 24 óra elteltével, mikor a víz újra elérhetővé vált számukra, az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas. Néhányuk még akkor sem nyúlt a vízhez, mikor mellettük volt egy karnyújtásnyira. A fiatalabbak azonnal pótolták a hiányzó mennyiséget. Ez az igazi probléma. Ezért van annyi beteg az idősebbek között, mert teljesen kiszáradnak, és nem veszik észre.

A kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is, a bőr. Ha a bőr szép, laza és sima, akkor elegendő vízmennyiség van a testben. Ha ráncos és gyűrt, akkor az a kiszáradás jele. A szarkalábak a kiszáradás tünetei és sima vízzel, megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető.

Koleszterin

A koleszterin az emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme.
Amikor a test elkezd több koleszterint termelni, megvan rá az oka. És természetes nem az az oka, hogy gátolja a szív artériáit, mert amikor a test vérkoleszterinszintjét mérjük, akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve, hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat.
Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát – a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszerféle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben, természetesen először a szív kapillárisaiban.
Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem tapasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon, és az ember ott azonnal halottan esne össze.
A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy, akkor meg emelni. Miért nem kérdezzük, hogy miért megy le vagy fel?
Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk, miért változott meg.

Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.


PrintNincsenek megjegyzések: