2011. február 1., kedd

Meridiántorna


A meridiántorna a 3-1-2 elvére épül, azaz a "3" ez esetben azt jelenti, hogy három meridiánpontot kell stimulálni, ezeknek a különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni. Az akupunktúrás pontokat nagyon egyszerűen megkereshetjük...









Az "1" azt jelenti, hogy alkalmanként hasi légzést végzünk, kb. 4-5 percig. A mellkas ne mozogjon, a hasfal viszont minél jobban feszüljön, hiszen annál hatékonyabb a gyakorlat. Az összes fő meridián (vese-, gyomor-, lép-, májmeridián) a hasunkon keresztül húzódik, és a hasi légzéssel energetikailag aktivizálódik.



A "2"-es pont egy egyszerű, teletalpon (!) végzett guggolás és felállás kombinációs gyakorlata. Nyitott tenyerünket magunk előtt tartva szintén 4-5 percen keresztül, legalább 30 guggolást végezzünk. Leguggolásnál karunkat magunk elé tartva, tenyerünket fordítsuk lefelé, felállásnál felfelé.

És hogy milyen betegségekre jók (a megelőzés mellett!) az alábbi gyakorlatok?
Magas vérnyomás, koszorúér betegség, asztma, gyomorbántalmak, cukorbetegség, csont- és ízületi betegségek.
Eőry doktor szerint, aki naponta kétszer elvégzi a fenti feladatokat, akár 100 évig is egészségesen élhet.

És végül a videó a meridiánvisszhangról (a kísérlet arról szól, hogy egy gumikalapáccsal bizonyos pontokra ütögetnek, az akupunktúrás pontok stimulálásakor egészen más hang hallható, mint akárcsak pár centivel arrébb, ahol nincs ilyen pont).

Nincsenek megjegyzések: