2011. január 4., kedd

Az Erő

Sok éve és sok mindent olvastam már a szeretetről és a szeretet "megfelelő alkalmazásáról" mindennapjainkban, de igazából e könyv alapján értettem meg, hogy a gyakorlatban pontosan mit is kell tennem, ha az Erőt szeretném használni.
Ezzel ismét egy lépést tettem meg az úton, amelyen már rég elindultam, és őszintén bevallom, nem olyan könnyű, ahogy az olvasottak alapján gondolnánk...

A nap minden percében ellenőrizni a gondolatokat, is erőpróba, viszont hihetetlen, mi mindent csíphet el az ember közben.
Itt tartok most, 2011 január első hetében.

A legtöbb ember, akinek nagyszerű az élete, nem tudja, mit is tett pontosan annak érdekében, hogy így legyen. De mindannyian tettek valamit. Használták az erőt, amely az életben minden jó forrása: kivétel nélkül minden ember, akinek nagyszerű az élete, a szeretetet használta, hogy ezt elérje. Az erő, amiből mindig pozitív és jó dolog származik, nem más, mint a szeretet.

Az a fajta szeretet, amiről a legnagyobb gondolkodók és világmegváltók beszéltek, nagyon különbözik attól, amit a legtöbb ember szeretetnek nevez. Sokkal több annál, mint hogy szereted a családodat, a barátaidat vagy a kedvenc tárgyaidat, mert a szeretet nem csupán érzés - a szeretet pozitív erő.

A szeretet sosem gyenge, erőtlen vagy puhány! A szeretet maga az élet pozitív ereje! A szeretet az oka minden pozitív és jó dolognak az életben. Nincs több száz különböző pozitív erő az életben, mindössze egy létezik.

A szeretet a hajtóerő!

A szeretet pozitív ereje képes bármilyen jót létrehozni, gyarapíthatja a jó dolgokat, és megváltoztathat bármilyen negatív dolgot az életedben. Hatalmad van az egészséged, a vagyonod, a karriered, a kapcsolataid és az életed összes területe fölött. Ez a hatalom - a szeretet - pedig benned rejlik!

De ha hatalmad van az életed fölött, ez a hatalom pedig benned rejlik, akkor miért nem csodálatos az éledet? miért nem nagyszerű minden egyes területe? Miért nincs meg mindened, amire vágysz? ...

A válasz: mert választanod kell. Választanod kell, hogy szeretsz és a pozitív erőt táplálod - vagy nem.

És akár tudatosul benned, akár nem, életed minden egyes napján, életed minden egyes pillanatában meghozod ezt a döntést. Kivétel nélkül, minden alkalommal, amikor valami jót tapasztaltál, szerettél, és a pozitív erőt tápláltad.

És minden alkalommal, amikor olyasmit tapasztaltál, ami nem jó, nem szerettél, az eredmény pedig csupa negatívum lett.

A szeretet a forrása minden jó dolognak az életedben, a szeretet hiánya pedig minden negatív dologé, minden fájdalomé és szenvedésé.


Ahhoz, hogy az élet minden területén jól boldogulj, megkapd a neked járó anyagi elismerést, kiegyensúlyozott legyen a magánéleted és végső soron megtaláld a lelki békét, a válaszokat önmagadban kell keresned.
Meg kell ismerned a benned rejlő lehetőségeket. Fel kell ismerned és el kell fogadnod magadban az összes gyengeséget, és merítened kell mindabból, ami az erősséged. Akár hiszed, akár nem, de az erősségeid és a gyengeségeid mindig egyensúlyban vannak az életedben, ám ahhoz, hogy ezt az egyensúlyt meg találd, tudnod kell, hol kell keresned.


Nincsenek megjegyzések: