2011. augusztus 31., szerda

Megpróbáltam leírni...

A "bűnös" darab
Hát persze, hogy visszabontottam, újra kellett kezdeni az egészet, mert a sejtéseim beigazolódtak a hibát illetően. De az első darabot meghagytam azért, hiszen a hiba nem olyan feltűnő benne, viszont segített rávilágítani a lényegre.

2011. augusztus 27., szombat

Valamit valamiért?

BlueBunny, FaveCrafts.com
Talán ott kellene kezdenem, hogy Ádi nem túlságosan rajongott a plüssök és hasonló lények iránt, mint ahogy arról már a Mimiről szóló bejegyzésben egyszer meg is emlékeztem. Egy ideje azonban kezd kicsit megszelídülni e tekintetben,  mostanában Kittivel azt játsszák, hogy az összes itthon fellelhető lényt az ágyra pakolják, könyvek és más játékok társaságában, és a "gyerekeikkel" utaznak mindenféle járművön, mindenféle kalandok közepette.


2011. augusztus 26., péntek

A rejtőzködő

Lucy így mutatja
Nagy lendülettel vágtam neki a készítésnek, mert végre egymásra találtak a színek és a minta. Valóban tetszik, nem hiába, az én dizájnerem ajándéka:) Az ilyenekkel tényleg egy csoda dolgozni, ahogy a színek egymással való találkozása újra és újra arra sarkall, hogy folytassam, folytassam.
Azonban már a másodiknál elakadtam...

2011. augusztus 23., kedd

Red Heart Baby, az új kedvenc

Az egyik lelőhely...
Most, hogy ezzel dolgozom, jól megszerettem. A Crobaktusomat ötös horgolótűvel készítem, és bár számtalanszor vissza kellett bontanom, a fonalam bírja a gyűrődést, nem sértődött meg, és továbbra is szépen lehet vele folytatni a munkát. Ezen kívül, a fogása számomra valami mesés...

2011. augusztus 22., hétfő

Crobaktus, az meg mi a szösz?

Timmimama alkotása a befutó nálam
Nem ismertem, de nagyon megtetszett ennek a sálnak a formája, olyan igazi... Eleinte azonban csak kötött verziókat láttam. És valamiért a kötés az nekem most nem annyira. Pedig vannak csodaszép és pihepuhák, én az olyan fonalakból is most inkább a horgolást tudnám elképzelni a kezeim között.

2011. augusztus 20., szombat

Az idei nyár is...

Nyárvégi hangulat
... lassanként elenyészik. Esténként már érzem néha a közelgő ősz hűvös illatát. És most nem vagyok szomorú. 
Régebben egészen letargiába döntött augusztus utolsó két hete, de talán valahogy már megbarátkoztam az ősz közeledtével. Még nincs vége az évnek, nyár végén mégis mindig úgy szoktam érezni, hogy valami véget ér. Vajon most mi lesz az?

2011. augusztus 12., péntek

Mi lesz ebből?

Most akkor hogyan is?
Avagy: sajátélmény-beszámoló első nagyinégyzet-kalandomról
A fényképekkel nagyon-nagyon rég adós vagyok, így nem mondok újat azzal, hogy készülődöm... :) (Csak még ki kell gondolni valami jó kis koncepciót.) Nyár végéig mindenképpen, ez pedig a számomra szeptember elsejével fog elkövetkezni. Most viszont kénytelen vagyok kivételt tenni...

2011. augusztus 11., csütörtök

Poncsó, nyakmelegítő, boleró

Poncsó Nesztus képtárából
Ezt a háromfajta elnevezést találtam arra a bizonyos dologra... Bár a boleró nevű ruhadarabot én eddig más formátumban ismertem, a funkciót tekintve mégis helytálló lehet a társítás. 
Mivel esélyes lesz valamikor a jövőben, hogy magam is ilyesfélének kezdjek neki, összegyűjtögetem, amit erről szerintem megnézni érdemes.

2011. augusztus 10., szerda

A gobelin, a rák és a horgolás

Gobelinhorgolás, by Carol Ventura
Az utóbbi időben nagyon felbátorodtam, aminek köszönhetően a FaveCrafts Quick and Crafty nevű helyről kaptam egy hírlevelet, sok-sok ingyenes mintával. Úgyhogy, nem állhattam meg a böngészést, így akadtam rá erre a meggyőző cicásra.

2011. augusztus 9., kedd

Szeretünk, Nagyinégyzet!

Szemüvegtok, például
Lehet belőle takaró, mamusz, párnahuzat, poncsó, táska, ruha... vagy bármi (például... jaj, de nehéz volt választani!), amit az alkotó fantáziája [...] csak elbír. Őszintén szólva, magam is ilyesfélével kezdtem horgolási tevékenykedéseimet, és legnagyobb örömömre, rögtön sikerélménnyel szolgált. (Persze, vastag tűvel és vastag fonallal.)

2011. augusztus 7., vasárnap

Újabb érdekes minták a horgolás szerelmeseinek

Horgolt "puffok"
Izgalmas horgolt mintákat találtam ma megint... Szívesen kipróbálom majd alkalomadtán, ha a jelenlegi öt munkadarabomnak egyszer a végére jutok - vagy lehet, hogy még közben? Ki tudja:)

2011. augusztus 5., péntek

Elrugaszkodva...

Tedd zsebre!
Az vagy, amit gondolsz - vagyis, azt éljük meg és azt teremtjük meg a magunk számára, amit gondolunk.
A gondolat teremtő ereje napjainkban egyáltalán nem újdonság, mégis sokak számára talán elég elrugaszkodott gondolatnak tűnhet.
Mások viszont, akik már így élnek, folyamatosan tapasztalják a hatékonyságát. Elég csak a The Secret c. filmre (könyvre) gondolni, de itt persze még számos más példát is említhetnék.