2011. június 30., csütörtök

Kontrasztok

The House of the Rising Sun
Gitártanulmányaim hajnalának egyik fő darabja volt ez a dallam. A futamokon kiválóan tudtam gyakorlatoztatni az ujjaimat. Azon kívül az eredeti egyáltalán nem tetszett, vagy úgy is mondhatnám, távol állt tőlem. Úgyhogy a gyakorlatok élvezetesebbé tétele érdekében a "hadd repüljön tovább" soráról elhíresült szörnyedvény szövegével ordítoztuk...

2011. június 29., szerda

California Dreamin' - nyári hangulat

California Dreamin' = Napsütés, nyár, retrofíling
Bár a szöveg nem teszi indokolttá, és nem is tudom, miért, mindig a nyár jutott eszembe erről a számról. Szerintem nagyon eltalálták a zene hangulatát, nekem legalábbis egyik kedvencem... napsütés, egy kis retro hangulat, és már kész is vagyok, vagyis tök vidám:)

2011. június 28., kedd

Maszka-parti esték

Moszkva-part...
Nem fogom rájuk, de a tanáraim szerencsésen megutáltatták velem az orosz nyelvet annak idején... Mert azért így utólag látom, hogy ha annyira akarták volna, lehettek volna módszereik az órák élménydúsabbá tételére, esetleg egy kis személyes figyelem ajándékával, ami alapvető lenne egy tanár esetében, egészen máshogy alakulhattak volna a dolgok.

2011. június 26., vasárnap

South Bay Shawlette - hogyan is?

South Bay Shawlette (www.lionbrand.com)
Annyit olvastam már erről a mintáról, és olyan sok szép képet láttam róla, hogy ma reggel rám tört a kutatási vágy.

Megjegyzem, korábban is kutattam már, de úgy látszik, nem voltam elég kitartó vagy alapos, vagy csak egyszerűen az a nap nem arra volt kitalálva nálam...




2011. június 21., kedd

Nyughatatlankodás

Horgolt zokni előképe
Nyughatatlankodásaim közepette egy szép színes kép láttán elhatároztam, hogy zoknihorgolásba kezdek. Az utóbbi időszak termése elég szegényes. A mellény nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Gombtalanul leledzik a szekrényben. Készült egy sál is, de még mielőtt lefényképezhettem volna... elajándékoztam.

2011. június 19., vasárnap

Hogyan születik...

Kell hozzá egy billentyűzet...
Hogyan születik a történet? Egy elmélet átültetése a gyakorlatba, gyakorlattal. Állítólag: gondolok valamire, és kiragadom a lényegét, egy mondattal megfogalmazva. Aztán a történet minden mondata vagy minden bekezdése után beillesztem ugyanazt a mondatot.

2011. június 17., péntek

A lélek könnyei

Gyógyító mesék
Azzal kezdődött, hogy ajándékot kaptam, egy könyvet. Olyant, amit én választok ki magamnak. Szóval, ma tobzódás volt, mert könyvesboltba mentem pénteki lazulás gyanánt:) Rá is találtam hamarosan a könyvre, ám volt egy kis baj: a könyv néhány pillanat alatt könyvek lett. Ugyanis nem egy, hanem négy három került hirtelen a kezembe. Mégpedig olyanok, amelyeket azonnal nélkülözhetetlennek gondoltam.

2011. június 15., szerda

Holdfény szonáta

Különös, vontatott zene. Illik a mai estéhez. Bár nekem furcsa, nem így szoktam meg.
De csak azért, mert én nem így játszottam, amikor még tudtam.

2011. június 7., kedd

Félúton

Akár...
Lekéstem a találkozóról. Pedig nem is tudtam, hogy lehetett volna. Illetve, találkozás volt, csak nem ott, nem akkor és nem úgy… Ő már eljött, én még nem értem oda. Félúton voltunk mindketten. És így találkoztunk, egy szombat délelőtt.

2011. június 5., vasárnap

Erővonalak

Erővonalak
Lebegés hullámokon, arccal a nap felé. Homokos föveny, halk hullámverés. Füvek hangja a homokdűnéken...
Aztán hirtelen sötétség. Zuhanás valami sötét, valami félelem felé. És egy tompa puffanás. Hangtalan feketeség. A hiány. Tág és üres. Mélység és csönd. Hűs szellő érintése. Facsaró fájdalom. Görnyedt gubbasztás. Várakozás, időtlen.
Zakatoló pillanatok, monoton szürkeség. Lábaim előtt egyre szűkül a szakadék, aztán egészen eltűnik. Valaki van ott. Bezárva. Örökre.
Köd ül a vízen, a parton egy csónak billeg. Nincs evező. Mégis ellök valami a parttól, visznek a hullámok, az, ami én vagyok, lassan sodródik valahová.

"Varázsballon ma útra kél..."

Varázsballon...
"Varázsballon ma útra kél,
és fölrepül az égig,
mi elkísérjük útjára,
és messze-messze nézünk..."

2011. június 3., péntek

Tradíciók

Édes pirosság
Ez a bejegyzésem a lekvárfőzés alkalmából születik. A mi családunkban a Mama csinálta mindig a befőzést és a savanyítást, és az unokák közül a legidősebb lévén, ezekben a munkálatokban én sokszor vele tartottam. A Mama ízvilága volt az, ami felnőtté válva követendő példa lett számomra, sőt, a varrás és kézimunkázás iránti vonzalmamat is tőle "örököltem".

2011. június 2., csütörtök

A Möbius-stóla tündöklése és halála

A Möbius-stóla elkészítése
a Barka horgolósuliban található
17. lecke
Tőmondatokban: meglátni és megszeretni...
A saját magam által készített kész darabot elképzelni. És az örömöt, amit szerez majd, ezt persze még jobban elképzelni.
Fonalat keresni.
Képzeletben megtalálni, és a valóságban is.
Aztán megvásárolni nem tudni. Rávalót a pénztárcában és a páncélszekrényben hiába keresni.
De azért nem elkeseredni.

2011. június 1., szerda

Szerelem, miért múlsz?




Terápia

Egyfajta terápia számomra, hogy írhatok. És hogy nem akármit és akárhogy. Fontosak a szempontok, mert ez valamelyes fegyelmezettséget kényszerít rám a káosz közepette, s a rend megnyugtató látszatát kelti. Amíg írok, megelevenedik a bensőm, és a mindennapok rácsai mögé szorított, igazi énem kiszabadul.